This is flash
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

archi czy autoCAD-oto jest pytanie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum W-A.pl Strona Główna -> Architektura & komputery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
uchoGogha



Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 921
Skąd: z daleka

PostWysłany: Czw Gru 01, 2005 9:45 pm    Temat postu: taxidriver Odpowiedz z cytatem

Jak nie możecie, jak ktoś przed wyjazdem z garażu za 300 tys papiera,
robi kurs i zarobi milion, po kursie wjeżdża do garażu za 3 miliony.

Ułaskawcy podrzucili, troche pisakowca?

nie dziwne ... . Confused
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
fantomas



Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 214
Skąd: parysz

PostWysłany: Czw Gru 01, 2005 10:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Nie ku#wa, juz nie moge...

Very Happy Very Happy Very Happy
taaaa - to nie tylko baterie siadają ale i już część obwodów Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
uchoGogha



Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 921
Skąd: z daleka

PostWysłany: Pią Gru 02, 2005 2:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niom i objecty z literkami Smile


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
uchoGogha



Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 921
Skąd: z daleka

PostWysłany: Pią Gru 02, 2005 11:45 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fantomas napisał:
Cytat:
Nie ku#wa, juz nie moge...

Very Happy Very Happy Very Happy
taaaa - to nie tylko baterie siadają ale i już część obwodów Smile


myśleć i dopasować piaskowce

http://www.a-null.com/main.php?methode=showDetail&seite_id=62&modul1_id=251&node_id=76#
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
uchoGogha



Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 921
Skąd: z daleka

PostWysłany: Czw Gru 08, 2005 1:47 am    Temat postu: ca ... Odpowiedz z cytatem

Dla tych co maja problemy z przejsciem z jednego formatu plikow cad
na drugi.

do sciagnicia pomost

http://www.dwggateway.com/index.html
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
dr MARTINEZ



Dołączył: 18 Cze 2003
Posty: 30
Skąd: krakow

PostWysłany: Sro Lut 08, 2006 6:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja wam polecam wersje studencka Microstation - tylko lepiej zalatwic angielska niz polska - nie mam zaufania do wersji polskich zadnego cada Smile

Ja zaczalem przygode z Microstation na I roku studiow i potem zamawialem coraz nowsze wersje. Juz niedlugo pojawi sie
"megawypasiona" wersja XM...

Przy Microstation odpada porownanie np Autocada i Archicada ( ktore sie uzupelniaja ) bo Microstation laczy te oba programy w jedno.

Po pierwsze pracuje na superdokladnym jadrze Parasolid
Po drugie rewelacyjnie rysuje sie w 3d - intuicyjnie
Po trzecie bezposrednio mozna rysowac na plikach dwg bez konwersji
No i mozna od razu renderowac bez dodatkowych nakladek typu Artllantis czy AccuRender.
_________________
176341
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
Razer



Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 490

PostWysłany: Czw Lut 09, 2006 5:09 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Mikrostejszyn" obilo mi sie juz o uszy, a tera to juz napewno sie "blize zapoznam", dzieki! Z drugiej strony wygladasz jak marketingowiec Bentleya, wszedzie reklamujacy Microstation :)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
dr MARTINEZ



Dołączył: 18 Cze 2003
Posty: 30
Skąd: krakow

PostWysłany: Czw Lut 09, 2006 9:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

e nie jestem nawet w jednym calu - po prostu uwazam go za najlepszy program cad i szkoda ze jest tak malo popularny - glownie w urzedach no i moze pare biur - niestety jestem zmuszony pracowac teraz w bricscadzie
ale jesli tylko jakies biuro w kraku bedzie mialo microstation to od razu tam lece Smile albo zakladam swoje

sprawdz sobie lepiej jakie nowosci > ftp://ftp.bentley.com/pub/help/xm_beta/readme.htm
_________________
176341
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
fantomas



Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 214
Skąd: parysz

PostWysłany: Nie Lut 12, 2006 8:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak - od czasu do czasu ktos wyskoczy a to arkoń a to nemeczek a to majkrostejszyn etc. Smile
niestety microstation to po pierwsze wcale nie jest aplikacja architektoniczna a jedynie odpowiednik autocada, po drugie jest cholernie droga (po co uczyc się czegos na co w zyciu sobie nie zarobimy) a po trzecie ani u nas ani nigdzie indziej nie jest to popularny program...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
dr MARTINEZ



Dołączył: 18 Cze 2003
Posty: 30
Skąd: krakow

PostWysłany: Nie Lut 12, 2006 10:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to tu sie z toba nie zgodze.

Po pierwsze - samo Microstation jest bardziej zaawansowane od Autocada chociazby o dokladne, efektywne i co wazne proste w uzyciu 3d oparte na jadrze Parasolid i wizualizacje Ray/ Radiosity / Particle Trace i animacje. ( aktorzy, elementy nadrzedne/podrzedne, Timeline )
importuje rowniez pliki 3Ds i materialy Lib
nie zapominaj ile ma rzeczy nie spotykanych w ogole w autocadzie:
historie projektu z rewizja, przezroczystosc wektorow !, palety kolorow PANTONE... i t d, podpis cyfrowy / zabezpieczenia, export PDF w skali
+ eksport do PDF 3d lacznie z animacja i chodzeniem po modelu

Po drugie - architektoniczny bo sprzedawany jest w odpowiednich konfiguracjach czyli nie kupujesz samego Microstation > dla nas Microstation Triforma i Bentley Architecture / modeleowanie terenu, schody, stropy, stolarka, sciany warstwowe, rzuty i przekroje generowane z modelu i obliczenia kosztow / wlasnie w cenie porownywalnej z autocadem

Po trzecie - w Polsce uzywaja go w kilkunastu biurach oraz w urzedach miast w wydziale architektury , a poza : uzywa go Foster, Morphosis, HJBB.

Po czwarte - pracuje na plikach dwg bez zadnej konwersji
_________________
176341
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
fantomas



Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 214
Skąd: parysz

PostWysłany: Pon Lut 13, 2006 7:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Po trzecie - w Polsce uzywaja go w kilkunastu biurach oraz w urzedach miast w wydziale architektury , a poza : uzywa go Foster, Morphosis, HJBB.

Buhahaha - oj przepraszam za niekontrolowany wybuch radości ... Laughing Shocked
No i tutaj wyjasniłeś w prosty i szybki sposób dlaczego microstation należy omijać duzym łukiem.
Kilkunastu uzytkowników! Czyli średnio wychodzi jeden na rok? (tyle lat ma bentley w polsce)
Przy klikunastu tysiacach architektów w polsce, pewnie tylu tysiącach autocadów
i kilku tysiącach licencji (legalnych) archicada w polsce to niezwykle imponujaca liczba...

p.s.
nic z tych super hitów bentleya, które wypisałeś mnie nie zainteresowało niestety...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
marcus



Dołączył: 21 Lut 2006
Posty: 1

PostWysłany: Wto Lut 21, 2006 10:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

archicad jest ok ale moim zdaniem (i nie tylko moim Wink ) najlepszy stosunek ceny do jakosci zapewnia vectorworks a pracuje sie na nim na pewno sympatyczniej niz na autocadzie Do sprawdzenia na: vectorworks.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
uchoGogha



Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 921
Skąd: z daleka

PostWysłany: Wto Lut 21, 2006 11:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko praktyki studenckie? Confused niektore uczelnie promuja tradycyjny AutoCAD,
czyli tradycje jako pewien standrd, a i tak wieksze firmy, koporacje maja
wlasne systemy ogolnie dostosowane do potrzeb i mozliwosci.

zobacz post o aplikacjach/zapotrzebowanie na prace w Sewilli-Hiszpania, Irandii do pod topicem-tematem wirtualne rysuki-jak to sie robi.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
dr MARTINEZ



Dołączył: 18 Cze 2003
Posty: 30
Skąd: krakow

PostWysłany: Pon Mar 06, 2006 2:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fantomas - dosc pusty twoj smiech.

Dziwne, piszesz ze Bentley ma u nas rok a kupilem pierwsza wersje akademicka chyba na II roku studiow czyli mniej wiecej 8-9 lat temu Smile

Co ma ilosc programow w pracowniach do jakosci programu ?

Microstation czyta i zapisuje pliki dwg bez konwersji i to lepiej od samego Autocada - od wersji 2.5 do 2006.

Poczytaj lepiej, jakie nowosci sa w Ac 2007 to posmieje sie razem z toba,
wszystko to jest w Microstation od dawna Very Happy
_________________
176341
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
fantomas



Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 214
Skąd: parysz

PostWysłany: Pon Mar 06, 2006 3:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kilkanaście lat/kilkunastu użytkowników= 1 sprzedany program na rok
Chyba, że źle liczę?

To zadam pytanie (i odwrócę tok rozumowania):
"Co w Triformie jest takiego że 10 tysięcy architektów w Polsce nie wyraziło zainteresowania tym świetnym programem?".
pozdrawiam
F.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum W-A.pl Strona Główna -> Architektura & komputery Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 6 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group