This is flash
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

archi czy autoCAD-oto jest pytanie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum W-A.pl Strona Główna -> Architektura & komputery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
uchoGogha



Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 921
Skąd: z daleka

PostWysłany: Sob Paź 29, 2005 8:50 pm    Temat postu: catownia cd. Odpowiedz z cytatem

Jak zawsze czeski film lub star war?Smile mozna i tak;nieracjonalnie, nieetycznie, zamiast "drapaczy chmur", "dacze" , katalogi domkow produkowac, chcesz to pare moge tobie przerobic i dostosowac do gustu,
przeslac FREE.

Jak juz cos pisac "nienatrawce" to najlepiej pisac o wadach i zaletach, ujac to w jakas skale np. od 1 do 5 kazdego z tych programow.
A jeszcze lepiej, znalezc miejsce, funkcje inline, i uplade na screenshot - z ograniczona wielkoscia pliku np. do 50kB zkompresowanego image.

Podobno arch. Stanislaw Staszewski tez byl architektem, projektowal w Plocku, kreslil tez w Paryzu mimo ubytku zdrowia. No ale ... mozna i tak.

O przekretach na pewnej placowce dyplomatycznej w sprawie wykonania
inwertyzacji i adaptacji placowki, sposob przetargow nie bede wspominal
bo po co dorobic sie kolejnego epitetu, lub wiazanki miesnej.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
cooper69



Dołączył: 24 Paź 2005
Posty: 8

PostWysłany: Pon Lis 28, 2005 7:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A tak jeszcze a propo popularności ArchiCADa.
Niedawno poznałem architekta, który u niemiaszków (w końcu to kraj Allplana) pracował w pracowni, która posiadała 70! stanowisk ArchiCADa.

Czy w Polsce są wogóle takie duże pracownie?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger
fantomas



Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 214
Skąd: parysz

PostWysłany: Pon Lis 28, 2005 8:11 pm    Temat postu: niemcy Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Czy w Polsce są wogóle takie duże pracownie?

Nie ma.
Najwieksza ilośc instalacji archicada to chyba około 30 szt.
z tego co wiem z wiarygodnego źródła.
Dość często natykam sie natomiast na pracownie gdzie działa 3-10 szt
oczywiscie mowa o legalach - nie problem na każdego kompa wrzucić
krakową wersję Smile.
Ale za nasza wschodnia granica w takiej Moskwie o ile dobrze pamietam
najwieksze biuro posiada ponad 200 szt.! Shocked
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
uchoGogha



Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 921
Skąd: z daleka

PostWysłany: Wto Lis 29, 2005 6:08 pm    Temat postu: mathcad Odpowiedz z cytatem

i inne jak chocby fraktale ksztalty na podstawie geometrii fraktalej prof.
Sierpinskiego, pare minut i objekt gotowy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
Razer



Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 490

PostWysłany: Wto Lis 29, 2005 9:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O, fraktal krysztal na podstawie geometrii fraktalnej Sierpinskiego! Dzieki, wlasnie tego szukalem przez ostanie 3 lata! A masz cos Jacka Kudrewicza? Albo Mandelbrota? I co to ma wspolnego z ArchiCADem?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
uchoGogha



Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 921
Skąd: z daleka

PostWysłany: Wto Lis 29, 2005 11:16 pm    Temat postu: kwadraturakola Odpowiedz z cytatem

Nic, data pooling albo share, nowe texturki ..., jak tobie nic to nie mowi to
o czym mowa?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
Razer



Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 490

PostWysłany: Sro Lis 30, 2005 1:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi to nic nie mowi. Z reszta nikomu to nic nie mowi. Wiec o czym mowa?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
fantomas



Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 214
Skąd: parysz

PostWysłany: Sro Lis 30, 2005 1:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
mnie też nic nie mówi, nie krzyczy i nie szepcze Smile
kurcze - o co chodzi?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
uchoGogha



Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 921
Skąd: z daleka

PostWysłany: Sro Lis 30, 2005 2:17 pm    Temat postu: echo Odpowiedz z cytatem

Z SolidWork, Microstation współpracuje, z Autocadem w niewielkim stopniu
o co chodzi, nie ten topic i program, miało być trywialnie z użyciem prostych brył.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
fantomas



Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 214
Skąd: parysz

PostWysłany: Sro Lis 30, 2005 3:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

coś mi się wydaje że śledzisz kilkanaście róznych wątków i rozładowuja Ci się baterie Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
Razer



Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 490

PostWysłany: Czw Gru 01, 2005 2:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pffffff buehehehe :D
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
uchoGogha



Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 921
Skąd: z daleka

PostWysłany: Czw Gru 01, 2005 6:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spoko achifun's, batterie w lapTOPie nie rozladowaly sie, chociaz w uzyciu
cala noc, non stop. Very Happy Cos z tym rendringem nie tak. Confused Embarassed

Jak tam ustawic The Final Render dialog box mudrale Confused
Cool
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
fantomas



Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 214
Skąd: parysz

PostWysłany: Czw Gru 01, 2005 8:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

...nie miałem na mysli baterii w laptopie Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
uchoGogha



Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 921
Skąd: z daleka

PostWysłany: Czw Gru 01, 2005 10:40 am    Temat postu: Archicad w użyciu dla społeczeństwa i partii Odpowiedz z cytatem

To sprawdź w swoim samochodzie, chyba zime mamy za oknem,
nie windowem.

Po za tym małe pytanko z jakiego piaskowca buduje się objekty nie
tylko wirtulane a mieszkaniowe np. w Kontancinie pod Warszawą.

Nowy lokator może mieć problemy z rozróżnieniem:

""Nowy Dzień" dotarł pod domniemany adres. - Cicha uliczka wśród sosen, na końcu okazała działka - około pół hektara ogrodzone kutym płotem, otwarta brama. Za nią nowoczesna rezydencja z piaskowca, wygląda na szykowaną dla nowego lokatora. Wokół starodrzew, wypielęgnowane krzewy owinięte troskliwie przed nadchodzącym mrozem. Willa jest nowa. Pośrednicy nieruchomości szacują jej wartość na minimum 3 mln zł.

- Państwo Kwaśniewscy ten dom oglądali jesienią - mówi rozmówca "Nowego Dnia". Twierdzi, że choć widuje się tu różnych VIP-ów, to prezydenckie limuzyny wzbudziły w okolicy sensację.

Właścicielem podwarszawskiej rezydencji jest spółka Procap z Kielc. Z rejestru sądowego wynika, że ma dość szeroki przedmiot działalności - od wydawania gazet, przez wynajem samolotów, obrót nieruchomościami, po sprzątanie i czyszczenie obiektów. W 2000 r. spółka wspomogła 70 tys. zł komitet wyborczy... Aleksandra Kwaśniewskiego. Jak ustalił dziennik - w Kielcach Procap zajmuje się ochroną spółki Echo Investment należącej do Michała Sołowowa.(PAP)

Miłego dnia, może ktoś ma fotke tego starannie dobranego i niedrogiego objektu. Trzeba by było coś wciągnąć do arichiego. Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
Razer



Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 490

PostWysłany: Czw Gru 01, 2005 5:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ku#wa, juz nie moge...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum W-A.pl Strona Główna -> Architektura & komputery Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 5 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group