This is flash
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

cholera mam problem..!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum W-A.pl Strona Główna -> Architektura & komputery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
X



Dołączył: 20 Lis 2004
Posty: 5

PostWysłany: Sob Mar 11, 2006 11:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,

mam pytanie do bardziej doswiadczonych kolezanek i kolegow. Bylbym bardzo wdzieczny za ewentualna odpowiedz i z gory za takowa dziekuje.

Moj problem tyczy sie warstw w autocadzie, a dokladniej o jakis schemat wedle ktorego najwygodniej sie nimi poslugiwac w projektach budowlanych/wykonawczych. Jak sobie z tym radzicie, jak najwygodniej "poustawiac" warstwy - co na ktorej. Ja probowalem kilka sposobow ale zaden nie wydaje mi sie dosc "ergonomiczny". Raz jeszcze z gory dziekuje i mam nadzieje do przeczytania Wink

Pozdrawiam,
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
meba



Dołączył: 23 Cze 2004
Posty: 64
Skąd: kr

PostWysłany: Nie Mar 12, 2006 9:09 am    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

uwaga..
udzielam odpowiedzi..

najwygodniej jest posługiwać się warstwami przechodząc na ArchiCADa..
tu wszystko jest ergonomiczne Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
X



Dołączył: 20 Lis 2004
Posty: 5

PostWysłany: Nie Mar 12, 2006 10:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kiedy ponoc wszystkie biura na auto jada
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mgk



Dołączył: 11 Maj 2006
Posty: 16

PostWysłany: Sob Maj 13, 2006 7:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ponoć Elvis żyje Wink Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
skurczpoliczka



Dołączył: 27 Cze 2006
Posty: 4

PostWysłany: Czw Sie 10, 2006 1:31 pm    Temat postu: warstwy Odpowiedz z cytatem

Kazda pracownia ma własny system możan by długo pisać generalnie polega to na pogrupowaniu typu 0 1 2 3 4 5 w nazwie to pietro np s - sciana - o okno m - mebel e- elektryka w- widokowa itd uzyskujesz w ten sposób:
0s
0o
0m
0e
0w
1s
1o
1m
1e
1w
itd
Masz w związku z tym łatwość znalezienia warstwy odpowiadającej danemu obiektowi np drzwi lub opis. Dobierasz sobie kolory tak aby sie odróżniały i przyporządkowujesz im grubości i uzyskujesz w ten sposób czysty i przejrzystu patent na zapanowanie nad bałaganem. Jak masz wersję pełną a nie LT to możesz się posłużyć Layermanager - em i zapisać sobie kilka stanów np włączone piętro 3 a wyłączone wszystko pozostałe dwoma klikami możesz przechodzić z piętra na piętro i masz już podstawę do tego żeby powiedzieć że panujesz nad rysunkiem.

Maciek
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
ilecprkwa



Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 6
Skąd: Zarzew

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 12:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A nie można projektów z Auto otwierać w Archi?
_______________________
prk7 nieruchomości
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum W-A.pl Strona Główna -> Architektura & komputery Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group