This is flash
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

allplan
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum W-A.pl Strona Główna -> Architektura & komputery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
helmut



Dołączył: 14 Maj 2003
Posty: 1

PostWysłany: Sro Maj 14, 2003 7:51 am    Temat postu: allplan Odpowiedz z cytatem

czy ktoś ma może program allplan, bo nie moge w sieci znaleźć. chodzi mi oczywiście o nieodpłatną wersję "edukacyjną" na potrzeby nauki, itp... tłumaczyć chyba nie muszę...
będę wdzięczny za jakiś sygnał
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Argi



Dołączył: 16 Gru 2002
Posty: 18

PostWysłany: Sob Sie 23, 2003 7:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam demową wersje Allplana, która zamówiłem nieodpłatnie od polskiego przedstawiciela firmy nemetschek. Jeszcze jej nie instalowałem, ale o ile zrozumiałem to jest to 30-to dniowa wersja w pełni funkcjonalna. Oczywiscie są metody radzenia sobie z takimi problemami jak ktos ma dostep do netu. Nie bede mówił tutaj jakie.
www.allplan.pl/demo to adres przedstawiciela z bezpłatna wersją. Starsi koledzy z forum na pewno zapoznali sie z allplanem więc może pomogą coś więcej. Allplana na giełdzie rtv nie widziałem. Pozdrafki
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
Misio-Jedi



Dołączył: 26 Lip 2003
Posty: 6
Skąd: W-wa

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2003 12:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pracowałem kiedyś w firmie która używała allplana, a raczej przymierzała się do używania. Żeby dużo nie gadać powiem że nic z tego nie wyszło i to nie tylko dla tego że nikt nie miał czasu się tego allplana uczyć. Poprostu ten program nie bardzo chciał dzieałać, były ciągłe kłopoty z uruchomieniem, serwisant co drugi dzień przyjeżdżał a i on nic nie mógł zdziałać. W końcu ktoś kupił pirata i ten pirat działał a oryginał nie !

Po paru miesiącach szef dał sobie siana i sprzedał tego allplana (a pracownia przesiadła się potem na archicada) i to tyle.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
amy



Dołączył: 11 Wrz 2003
Posty: 2

PostWysłany: Czw Wrz 11, 2003 9:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co wiem allplan jest dobrym programem, pozwala zrobić niektóre rzeczy sprawnie i szybko, mam na myśłi np. kreacje brył, tworzenie pochyłych ścian itp., co w Archicad'zie wymaga niestety kombinowania i zabawy, no i ta wizualizacja obracana ruchem myszki w czasie rzeczywistym..... Exclamation Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
robcio



Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 13
Skąd: matrix

PostWysłany: Czw Wrz 25, 2003 8:47 pm    Temat postu: allplan Odpowiedz z cytatem

Allplan to świetny program . Mamy na półce jedno takie pudełko co się kurzy . Jeśli chodzi o ściany pochyłe , w szkielecie kanadyjskim , automatyczne fundamenty i inne to od archicada 7.0 wszystko to pestka . Baj dy łej ile w prawdziwym życiu robimy ścian pochyłych ?
W 8.0 dodawanie i odejmowanie brył to pestka ...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
decumanus



Dołączył: 21 Paź 2003
Posty: 6
Skąd: Tychy

PostWysłany: Wto Paź 21, 2003 10:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie cierpie allplana. nie nawidze. przesiadłem się z archicada7/8 bo zatrudnienie etc. ale go nie nawidze, pewnie nie rozumiem do końca ale jak kiedy przyszedłem do pracowni i stwierdziłem że mój poprzednik robił wszystko na płask, nie uzywająć nawet warstw w żaden barziej finezyjny sposób nie mogłem chłopa zrozumieć robił jak w autocadzie od czasu do czasu generując niezależnie jakieś bryłowe wizualizacje... Po pół roku zrozumiałem... allplan sucks! wirtualny budynek leży... opisy do bani... wymiary nie są tak zaj....ście skojarzone jak w archicadzie. rysowanie 2d idzie wolniej (nawet kiedy po pół roku przestawiłem się myślowo - zresztą autentyczna anegdota - w 2001 na targach katowickich przedstawiciel Nemetschka do Imć Rafała Ś. powiedział że tak dalece intuicyjny to nemetschek nie jest [i pewnie długo nie bedzie]) jedyną zaletą przewyższającą archicada jest oczywiście modelowanie 3d - które też wcale nie jest doskonałe - i zestawienia dla ludzi - bo w archicadzie to podobno jeszcze sie taki nie urodził co by to rozgryzł i wykorzystał w pełni. howgn
_________________
2740683
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger
atyp1



Dołączył: 11 Lis 2003
Posty: 54

PostWysłany: Wto Lis 11, 2003 10:26 pm    Temat postu: allplan ...kaput Odpowiedz z cytatem

nemetschek w porownaniu do archicada, jest jak kobieta ciezarna, z siatkami pelnymi zakupow .....program na ktorym ialem przyjemnosc przez jakis czas pracowac ..i nieststy musialem (po pracy na archicadzie) przyzwyczaisc sie do postawionej na glowie filozofi projektowania i pracy z programami. Uwazam ze allplan , jest nie do zaakceptowania, drogi, ciezki, i beznadziejnie nieintuicyjny program...mozna by rzec taki kombajn dla sztywniakow ....do archicada nie ma zadnego porownania . poprostu BETON. Raczej niepolecam, szczegolnie tym osobom, ktore miewaja wene tworcza, i tym ktore lubia zrzyc sie z programem w kreatywny sposob .....niepolecam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Argi



Dołączył: 16 Gru 2002
Posty: 18

PostWysłany: Czw Sty 15, 2004 10:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skąd wziąść w Krk "oczywiście oryginalną" wersje allplana. Chetnie bym sie przekonał o jego wyższości lub niższości na własnej skórze Moją demowa mogłem zainstalowac tylko raz, oczywiście, co tez juz uczyniłem
Są tak mili że oferują mi wersję edukacyjną dla studentów jak piszą " na 2 lata lub krócej" praktycznie za cenę samego nośnika znaczy się 480 pln brutto ( he he he) bardzo zabwane.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
Polop



Dołączył: 15 Wrz 2003
Posty: 13
Skąd: z K‘towni

PostWysłany: Pią Sty 16, 2004 1:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od paru dni mam allplana 2003 pl (oczywiście wersję EDU Wink )i musze stwierdzić że chyba wszyscy macie rację. Strasznie ciężko się dogrzebac do konkretnych funkcji. Szczerze współczuje wszystkim ktorzy muszą na tym pracować. Chyba (jak nigdy) muszę zacząć od przewertowania helpa...A tak poza tym to ADT 2004 rulezz... Cool
_________________
4359098
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Luca



Dołączył: 14 Lut 2004
Posty: 1

PostWysłany: Sob Lut 14, 2004 4:55 pm    Temat postu: AllplanForum Community Odpowiedz z cytatem

Hi,
please visit www.AllplanForum.Com
the international Allplan an Cinema 4D users community
and give us your suggestions.

Best regards

Luca
AllplanForum Staff
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mk



Dołączył: 19 Lut 2004
Posty: 5

PostWysłany: Czw Lut 26, 2004 8:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

AutoCAD wymiata Twisted Evil
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Hoogo



Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 27
Skąd: CK Kraków

PostWysłany: Sro Paź 20, 2004 8:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mk napisał:
AutoCAD wymiata Twisted Evil


No więc właśnie, wszyscy tu o Allplanie i jakimś badziewnym ArchiCadzie mówicie, a i tak obydwa razem wzięte z microstation do kupy są NICZYM w porównaniu z Autocadem , NICZYM!!
AutoCad forever!!
_________________
2208838
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email MSN Messenger
fantomas



Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 214
Skąd: parysz

PostWysłany: Czw Paź 21, 2004 12:06 pm    Temat postu: ha ha ha Odpowiedz z cytatem

serdecznie pozdrawiam kolegę z deską kreślarską Smile)

użytkownik badziewia 8.1
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
mmada



Dołączył: 21 Lut 2004
Posty: 51

PostWysłany: Czw Paź 21, 2004 2:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dołączam sie do pozdrowien Wink
_________________
1164848
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Hoogo



Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 27
Skąd: CK Kraków

PostWysłany: Czw Paź 21, 2004 4:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za pozdro. Pozdrawiam również.
Deska kreślarska - może
Ale co potrafi badziewie 8.1 czego nie potrafi moja deska??
_________________
2208838
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email MSN Messenger
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum W-A.pl Strona Główna -> Architektura & komputery Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group