This is flash
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

autocad i kolory

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum W-A.pl Strona Główna -> Architektura & komputery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dżoana



Dołączył: 14 Lut 2003
Posty: 491
Skąd: WAPK

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 5:56 am    Temat postu: autocad i kolory Odpowiedz z cytatem

Prosze o pomoc bo w zasadzie to zglupialam kompletnie i nie wiem jak sobie z tym poradzic.

Kiedys nie mialam z tym problemu natomiast teraz owszem jest i znacznie utrudnia mi zycie Smile
Otoz....
To sie chyba nazywa kalibracja ... nie wazne... w kazdym razie, chodzi mi o to ze kolory hatch'a ktore daje na planszach w acadzie znacznie roznia sie od kolorow ktore wychodza pozniej na wydruku. Zarowno u mnie na moim malym a3, jak i pozniej na ploterze. Nie bardzo wiem gdzie jest problem. Mysle ze nie w preferencjach drukowania, skoro na ploterach rowniez kolory sie roznia. Podobnie dzieje sie przy ustawianiu plansz w PS.
Jesli ktos wie, co z tym zrobic, zeby kolory na monitorze zgadzaly sie z rzeczywistym wydrukiem, prosze o pomoc.
I jeszcze jedno... czy w autocadzie istnieje mozliwosc wydrukowania palety kolorow , czyli kolor a pod nim numer koloru? Takich jak sa na ploterach np. Zebym wiedziala jak wygladaja kolory po wydruku. Moze to jest rozwiazanie....

pozdrawiam i czekam na odpowiedz
dżonx-bronx Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
uchoGogha



Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 921
Skąd: z daleka

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 10:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Radzil bym cos zainstalowac, jak podaje to biblja 2005-lecia autocada

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
Dżoana



Dołączył: 14 Lut 2003
Posty: 491
Skąd: WAPK

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 11:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok, a skad ja mam to zainstalowac? z plyty autocada?? kompletnie sie w tym nie orientuje i prosze o wytlumaczenie jak blondynce. Smile
pzdr
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
uchoGogha



Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 921
Skąd: z daleka

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 1:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

... nie rob obciachu, krakowskim userom cad, punkt po punkcie jest opisanane,

1. ... w menu narzedzi ( tools ) wybierz ostatni punkt menu "opcje",

otworzy sie okno dialogowe



nastepnie w tabulatorze wybiera sie plik ( Files ) nazwe zakladki, oraz dodaje do cololorow w sciezce autocada ../support/color dostep do plikow z sufixem *acb

2. ... z menu "Format", wybiera sie przez podmenu Colors, kolejne okno
dialogowe z trzema zakladkami na ktorych mozna konfigurowac gammy
kolorow jak w oknie dialogowym nizej

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Yahoo Messenger MSN Messenger
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum W-A.pl Strona Główna -> Architektura & komputery Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group